Uncategorized

ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑΣ : Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Ο γνωστός μαυροπίνακας μας φέρνει στη μνήμη εικόνες απο τα παιδικά και τα εφηβικά μας χρόνια στο σχολείο. Εκτός όμως απο τις αναμνήσεις μπορείτε να τον βάλετε στο σπίτι σας, και όχι για να γράφουν τα παιδιά σας αλλά σαν διακοσμητικό στοιχείο.
Το βάψιμο διαφόρων επιφάνειων με μπογιά μαυροπίνακα είναι η τελευταία τάση στη διακόσμηση και εκτός απο το πανέμορφο αποτέλεσμα έχει και πρακτική αξία καθώς μπορείτε να γράψετε μηνύματα σε οικογένεια και φίλους, να ζωγραφίσετε, να κρατήσετε σημειώσεις και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε!

Μπορούμε να βάψουμε ολόκληρους τοίχους ή μέρος αυτών στην κουζίνα, στο σαλόνι, στα υπνοδωμάτια.

Βάψτε βαζάκια, γλάστρες, πίνακες και ότι άλλο τραβάει η ψυχούλα σας, έτσι και αλλιώς σπίτι σας είναι.
Όταν λέμε μαυροπίνακας μας έρχεται κατευθείαν στο μυαλό το μαύρο ή το πράσινο χρώμα του
πίνακα αλλά σας έχω καλά νέα! Μπορείτε να βάψετε τοίχους ή αντικείμενα “μαυροπίνακες” με το χρώμα της αρεσκείας σας!

newego_LARGE_t_821_106101258_type12550

5 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ!

1.Η τεχνική του μαυροπίνακα! Η μπογιά: -Για μεγάλες επιφάνειες, θα επιλέξεις έτοιμο χρώμα που κυκλοφορεί στα χρωματοπωλεία σε μαύρο ή πράσινο χρώμα. -Για μικρότερες επιφάνειες, θα βρεις μαύρο ή γκρι (εμείς επιλέξαμε γκρι μαυροπίνακα από το ftiaxto.gr) -Η τρίτη τεχνική για το χρώμα, είναι δοκιμασμένη σε πολλά μπλογκ του εξωτερικού. Εμείς δεν την δοκιμάσαμε αλλά όπως φαίνεται μπορείς μόνη να φτιάξεις μπογιά μαυροπίνακα σε όποιο χρώμα θέλεις (ροζ, γαλάζιο, μοβ, κίτρινο κλπ).Πήγαινε στo τρίτο βήμα για να δεις το πως!

1

2.Βήμα Βήμα η τεχνική: Βήμα πρώτο: επιλέγεις την επιφάνεια που θα καλύψεις με μαυροπίνακα. Βήμα δεύτερο: παίρνεις τα μέτρα και τα σημειώνεις με μολύβι για να βγει σωστό το σχήμα. Αν είναι ολόκληρος τοίχος, προσπερνάς το βήμα αυτό. Βήμα τρίτο: Περνάς με χαρτοταινία τα όρια του τοίχου ή της επιφάνειας για να βγει σωστό το σχήμα. Βήμα τέταρτο: τρίβεις ελαφρά τον τοίχο για να φύγουν οι ανομοιογένειες. Βήμα πέμπτο: περνάς το πρώτο χέρι από το χρώμα. Αφήνεις να περάσει μια ώρα και περνάς το δεύτερο. θα χρειαστείς 2- 3 χέρια. Στο τελευταίο χέρι πρέπει να αφαιρέσεις και την χαρτοταινία. Βήμα έκτο: αφήνεις να περάσουν 24 ώρες για να στεγνώσει εντελώς το χρώμα. Βήμα έβδομο: περνάς με κιμωλία λευκή ολόκληρη την επιφάνεια. Σβήνεις με σπόγγο ή νεράκι και είσαι έτοιμη για γράψιμο! Δες και το βίντεο στο

doakosmisi-domatiou-me-mavropinaka10

3.Αν θέλεις να φτιάξεις τη δική σου μπογιά μαυροπίνακα σε όποιο χρώμα θέλεις, θα χρειαστείς:
½ κούπα ακρυλικό χρώμα της αρεσκείας σου.
1 κουταλιά της σούπας στόκος κατάλληλος για τοίχους.

Ανακατεύεις αλλά θυμήσου να φτιάξεις μικρές ποσότητες γιατί αυτό το χρώμα στεγνώνει πολύ γρήγορα.

3

4.Οι ιδέες στις οποίες μνα υιοθετήσεις την τεχνοτροπία του μαυροπίνακα στο σπίτι είναι άπειρες. Από τα ποτήρια, τις καρέκλες μέχρι έναν πίνακα ή τα έπιπλα.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι πως η κιμωλία είναι άτιμη, και στο καθάρισμα από το πάτωμα, κολλάει επικίνδυνα.

Για να γράφει καλύτερα η κιμωλία, βρέξτην και έπειτα άπλωσέ την στον μαυροπίνακα.

4

5.Εκτός από το παιδικό δωμάτιο, όπου τα παιδιά μπορούν να περάσουν στιγμές χαλάρωσης και παιχνιδιού, χωρίς να ανησυχείς (το αντίθετο αποτέλεσμα ισχύει για τους μαρκαδόρους), ο μαυροπίνακας μπορεί να χρησιμεύσει και στην κουζίνα (για τα ψώνια) και στο σαλόνι (τρυφερά μηνύματα με το σύντροφό σου) και γενικά… παντού!

5doakosmisi-domatiou-me-mavropinaka2

doakosmisi-domatiou-me-mavropinaka6doakosmisi-domatiou-me-mavropinaka12

doakosmisi-domatiou-me-mavropinaka48

Comments Off on ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑΣ : Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
Avatar photo

Decorating your home ? 3f creativity helps you find your perfect house design. At 3f creativity you can enjoy a wide variety of manufacturers in the area of home decoration and interior design. 3f creativity presents hundreds of beautiful kitchens, designed furniture, artistic flooring solutions, a wide variety of doors and windows and everything you need to build the house you dreamed about. The presenters in 3f creativity are carefully selected and must comply with high quality design standards.