Feng Shui

“FENG SHUI

WIND & WATER”

Πρόκειται για την αρχαία πρακτική της τοποθέτησης του εαυτού μας σε ένα περιβάλλον, με τέτοιο τρόπο ώστε να φέρει καλή τύχη, υγεία και ευεξία.

Στόχος είναι να αξιοποιήσει την ισορροπία της ενέργειας του “chi” (η καθολική δύναμη ζωής) στην κατοικία και στο εργασιακό περιβάλλον.

Θα μπορούσε να επωφεληθεί από αυτή την αρχαία πρακτική του σχεδιασμού για να θεραπεύσει και την επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με οικονομικές, σχεσιακές και σωματική ευεξία στο σπίτι και στο χώρο εργασίας.

“Tips για καλό Feng Shui”

1) Θετική ενέργεια μπαίνει στο σπίτι από την μπροστινή πόρτα (κύρια πόρτα σπιτιού).Το μπροστινό (κύριο) μέρος του σπιτιού θα πρέπει να είναι φιλόξενο και καθαρό, χωρίς ακαταστασία και εμπόδια.

Η μη ακαταστασία στα δωμάτια του σπιτιού είναι ένας θεμελιώδης κανόνας για την διασφάλιση της αρμονίας στο σπίτι και τη ζωή.Η ακαταστασία στο σπίτι περιορίζει τη ροή της θετικής ενέργειας και μπορεί να οδηγήσει σε γεμάτες σκέψεις.Εχοντας ένα καθαρό οργανωμένο σπίτι, αυτό θα οδηγήσει σε αισθήματα ηρεμίας και χαλάρωσης.

«Οτι έχει σπάσει ή είναι αχρησιμοποίητο ή φέρνει πίσω δυσάρεστες αναμνήσεις, πρέπει να πεταχτεί.»

2) Η σωστή θέση των επίπλων παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.Τα έπιπλα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε να μην περιορίζουν την ελεύθερη διέλευση μέσα στο χώρο, καθώς αυτό είναι αντανάκλαση της ενέργειας που ρέει.Οι άνθρωποι θα πρέπει να είναι σε θέση να κάθονται με την πλάτη στον τοίχο όποτε είναι δυνατόν.

3)      Κρατήστε εργασία και ανάπαυση ξεχωριστά.Αν αυτά αναμυγνύονται τότε η χαλάρωση θα είναι αδύνατη, αν δηλαδή το υλικό εργασίας διατηρείται στην κρεβατοκάμαρα θα αποτρέψει μια ξεκούραστη νύχτα.

4)      Κρεμάστε καθρέφτες. Οι καθρέφτες αντανακλούν θετική ενέργεια και εμποδίζουν την ροή της αρνητικής. Ενέργειας γύρω από το σπίτι. Ωστόσο αυτό δεν συνιστά την τοποθέτηση ενός καθρέφτη απέναντι από την μπροστινή (κύρια) πόρτα, καθώς αντικατροπτίζει καλή ενέργεια πίσω απότο σπίτι.

5)      Φυτά-λουλούδια-φρούτα.Τα φρέσκα λουλούδια – φυτά συμβάλουν στην προώθηση της θετικής ενέργειας, αν και θα έπρεπε να αποφεύγεται οτιδήποτε με αγκάθια.

Ενα μπολ με φρούτα αντί για λουλούδια στην κρεβατοκάμαρα, ενθαρύνει την σεξουαλική υγεία, και οι φλούδες των πορτοκαλιών-λεμονιών σε όλο το σπίτι φέρνουν καλή τύχη.

6)      Εγκαταστείστε ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού για την επιτυχή εφαρμογή του Feng Shui, το οποίο μεταφράζεται ως νερό άνεμο.

Ενα χαρακτηριστικό γνώρισμα νερού θα προωθήσει αισθήματα χαλάρωσης και αρμονίας.

7)      Γεμίστε το σπίτι με τα κατάλληλα χρώματα.Τα χρώματα έχουν ιδιαίτερη σημασία στο Feng Shui (π.χ. πράσινο: ζωή-ελπίδα, κίτρινο:δύναμη,κόκκινο-μωβ: είναι τυχερά).

Τα χαλαρωτικά χρώματα χρησιμοποιούνται καλύτερα σε χώρους διαβίωσης.

8) Αποφύγετε αιχμηρές γραμμές και γωνίες. Στρογγυλότητα προτιμάται στο Feng Shui. Αιχμηρές γωνίες εκπέμπουν αρνητική ενέργεια .Οπου είναι δυνατόν γωνίες δενθα πρέπει να επισημαίνονται σε κρεβάτια ή καρέκλες, δεδομένου ότι θα αποτρέψει την ηρεμία και την χαλάρωση.

 

Διακόσμηση υπνοδωματίου και κρεβάτι.

Το παν είναι το υπνοδωμάτιο να είναι άνετο, αρμονικό και να εκπέμπει θετική αύρα ώστε να επωφελούνται θετικά οι μεταξύ σας διαπροσωπικές σχέσεις. Μπορείτε να το πετύχετε αυτό πολύ απλά, ακολουθώντας βασικές οδηγίες του φενγκ σούι. Το φενγκ σούι είναι μία απλή μέθοδος διακόσμησης και διαρρύθμισης για τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Διαβάστε πώς με μερικές απλές οδηγίες η κρεβατοκάμαρά σας θα επηρεάσει θετικά εσάς και τον σύντροφό σας.
Η θέση του κρεβατιού είναι ένα βασικό στοιχείο. Σύμφωνα με το φένγκ σούι το κρεβάτι πρέπει οπωσδήποτε να έχει προσκέφαλο το οποίο παρέχει συναισθηματική ασφάλεια και σταθερότητα. Επίσης το κεφαλάρι του κρεβατιού πρέπει να ακουμπάει σε τοίχο ενώ δεν πρέπει να είναι τοποθετημένο ανάμεσα σε πόρτες ή παράθυρα καθώς βρίσκεται ανάμεσα σε ρεύματα αέρα και συνεπώς αστάθειας.
Φροντίστε η ευθεία του κρεβατιού να μην κοιτάζει προς την πόρτα και προσπαθήστε να το τοποθετήσετε όσο το δυνατόν πιο μακριά από αυτήν. Τέλος, το κρεβάτι στη διακόσμηση υπνοδωματίου με βάση το φενγκ σούι θα πρέπει να είναι κοντά σε έναν τοίχο που δεν συνορεύει με νιπτήρες ή νερό, όπως κουζίνα ή μπάνιο.

 

clip_image001

Τι πρέπει να προσέξετε.
Στη διακόσμηση υπνοδωματίου με φενγκ σούι είναι πολλά τα έπιπλα κρεβατοκάμαρας που πρέπει να απορρίψετε. Για παράδειγμα, καλό θα ήταν να μην υπάρχει καθρέφτης μέσα στο δωμάτιο αλλά εάν υπάρχει δεν πρέπει αυτός να βρίσκεται απέναντι από άλλο καθρέφτη. Επίσης φυτά, γλαστράκια και λουλούδια πρέπει να αποφεύγονται καθώς είναι πηγές αρνητικής ενέργειας μέσα στο δωμάτιο.
Διακοσμητικά με νερό, γυάλες και ενυδρεία είναι επίσης αντικείμενα αποφυγής κατά τις οδηγίες του φενγκ σούι καθώς το νερό διαταράζει τον ύπνο ενώ προκαλεί ατυχία. Για καλύτερο ύπνο απορρίψτε τα φωτιστικά οροφής ακριβώς πάνω από το κεφάλι σας και προτιμήστε φωτιστικά στα πλαϊνά του κρεβατιού ή στις γωνίες του δωματίου.

 

clip_image002

Διακόσμηση υπνοδωματίου: έπιπλα και τοίχος.

Για το φενγκ σούι πολλά έπιπλα μέσα στο υπνοδωμάτιο επιβαρύνουν το ψυχολογικό σθένος των ατόμων που ζουν μέσα σε αυτό. Κρατήστε στο δωμάτιο μόνο τα απαραίτητα έπιπλα κρεβατοκάμαρας. Φροντίστε τα έπιπλα που θα υπάρχουν να μην είναι κολλημένα το ένα δίπλα στο άλλο αλλά να υπάρχει ανάμεσά τους ελεύθερος χώρος. Φροντίστε επίσης το εσωτερικό της ντουλάπας να είναι πάντα τακτοποιημένο και η πόρτα του δωματίου ανοιχτή.

Η διακόσμηση υπνοδωματίου με φενγκ σούι προτρέπει επίσης να μην υπάρχουν πολλά διακοσμητικά στους τοίχους. Αν υπάρχουν κορνίζες και φωτογραφίες αυτές θα πρέπει να απεικονίζουν μόνο θετικές χαρούμενες στιγμές ενώ πρέπει να αποφεύγονται θλιμμένες μοναχικές πόζες ή μελαγχολικά τοπία.

Η διακόσμηση υπνοδωματίου με βάση το φενγκ σούι μπορεί να μοιάζει σύνθετη όμως είναι κατά βάθος πολύ απλή και λογική. Ακολουθήστε τη και δείτε την αρμονία και την ισορροπία να κατακλύζουν όλους τους τομείς της ζωής σας.

Nέα Χρονιά, Νέοι Στόχοι, Νέες Ιδέες, Νέα Όνειρα για περισσότερη δημιουργικότητα, άνεση και style στο σπίτι, στο γραφείο ή σε οποιοδήποτε χώρο εσείς θέλετε.

Η 3f-creativity και το blog μας, έρχονται, με νέα σχέδια για εσάς!

Η νέα πρότασή μας λοιπόν είναι, ότι μπορείτε να μπαίνετε στο blog μας και να μας στέλνετε στο mail μας ή στο blog, φωτογραφίες του χώρου σας, λίγα λόγια για το τί θέλετε να αλλάξετε σε αυτόν, από το σωστό χρώμα για να βάψετε τον τοίχο σας ή κάποια τεχνοτροπία ή ακόμα και μικρές διακοσμητικές πινελιές αλλαγής , με αποκορύφωμα τις μεγάλες αλλαγές , όπως κουζίνα-μπάνιο κλπ.

Εμείς θα επανέλθουμε, επικοινωνώντας μαζί σας και στέλνοντάς σας τις δικές μας ιδέες, με σχέδια και προτάσεις, είτε ακόμα, αν είναι ένα πιο μεγάλο project, να κάνουμε ένα ραντεβού από κοντά μαζί σας, ώστε να υλοποιήσουμε το σχέδιό σας.